Kaapelin joulu on Kaapelitehtaalla vuodesta 2014 järjestetty Helsingin hauskin joulutapahtuma.
Tapahtumassa on mukana 150-200 kotimaista yritystä sekä paljon erilaista ohjelmaa ja työpajoja.

Lisätietoa löytyy osoitteista http://www.kaapelinjoulu.fi/ ja https://www.facebook.com/kaapelinjoulu/

Historia
Ajatus uudesta joulutapahtumasta syntyi kun Vanhan ylioppilastalon legendaariset joulumyyjäiset tulivat vuoden 2013 jälkeen tiensä päähän. Joukko myyjiä (jotka sittemmin perustivat Pro Kädentaitajat ry:n) ryhtyi kartoittamaan erilaisia vaihtoehtoja uusille myyjäisille ja etsintöjen jälkeen paikaksi valikoitui Ruoholahdessa sijaitsevan Kaapelitehtaan Merikaapelihalli.

Tapahtuman järjestäjäksi pyydettiin maaliskuussa 2014 Kierrätystehdas ry:tä joka oli järjestänyt Kierrätystehdas-tapahtumaa Kaapelitehtaalla jo vuodesta 2008 lähtien. Päätös järjestämisestä tehtiin nopeasti ja tapahtumaa ruvettiin keväällä viemään vauhdilla eteenpäin yhdessä Pro kädentaitajat ry:n kanssa.

Lähtökohtana oli Vanhan joulumyyjäisten tunnelma, mutta myös uudistaa konseptia ja tuoda mukaan paljon muuta jouluun liittyvää ohjelmaa, kuten työpajoja ja erilaista lavaesityksiä.

Myyjiksi päätettiin ottaa ainoastaan Suomessa rekisteröityjä yrityksiä tai muita Y-tunnuksen omaavia organisaatioita. Myytäviltä tuotteilta toivottiin mahdollisimman korkeaa kotimaisuusastetta ja niiden tuli edustaa perinteistä käsityötä suunnittelun, työmenetelmien ja valmistuksen kautta.

Ensimmäinen Kaapelin joulu järjestettiin 12.-20.12.2014.