Kauppatori

Vuoden 2015 pohjakarttaa pääset katselemaan tästä Kierrätystehdas-tapahtuman näytteilleasettajat vuonna 2015 (aakkosjärjestyksessä): 

33

    ASMI
Mm. Vinyylilevyistä, sisäkumeista ja erilaisista auton hihnoista valmistettuja koruja, asusteita ja käyttöesineitä.

O1

    AnJo Allee Hats (Pro Kädentaitajat -alue)
Hatut ja päähineet iloiseen ja persoonalliseen 20-luvun tyyliin tehtyjä, mutta sopivat tämänpäivän näiselle. Hatut ovat kaikki yksilöitä, joten tule katsomaan olenko tehnyt juuri sinun hattusi. Nähdään.

50

    Aurinkokehrä
Luonnonväreillä värjätyt kotimaiset villalangat sekä ekokankaat ym. tuotteet.

41

    Bellerina Design ja Denna Dag
Bellerina Design:
Bellerina Designin leikkisät ja värikkäät pannat ja tupsutuotteet on tehty kierrätyslangoista, muun muassa puretuista kaulahuiveista, ja Bellerinan vintagehenkisissä koruissa hyödynnetään kierrätysmateriaaleja esimerkiksi antamalla vanhalle, rikkinäiselle korulle uusi elämä. Myös vanhat kiiltokuvat muuttuvat koruiksi Bellerinan käsittelyssä. Ruffle Army -saippuakuplaseurue myy käsityönä valmistamiaan jättisaippuakuplasettejä. Kuplien teko on hauskaa ja sitä voi vaikka koko perhe harrastaa yhdessä. Neste on pullotettu kierrätyspulloihin ja sirkushenkisissä kuplakepeissä käytetään tekstiiliteollisuuden ylijäämämateriaalina syntyvää matonkudetta. Denna Dag:
Denna Dag antaa uuden hauskemman elämän 80-luvun nahkatakeille korujen ja läppärilaukkujen muodossa. Osansa uusioitumisesta saavat myös vanhat trikoopaidat ja ylijäämäkankaat joista Denna Dag valmistaa päähineitä bad hair day:n sekä viiman taltuttamiseen.

52

    Bookcrossing
Bookcrossing on maailmanlaajuinen kirjojen vapautusliike, jossa on tarkoitus saada omat kirjat liikkeelle ja saada niille jatkuvasti uusia lukijoita. Kirjat rekisteröidään Bookcrossingin nettisivuilla, joissa ne saavat oman seurantakoodin. Tämän avulla voi seurata missä ja kenellä kirjat ovat kulkeneet; mitä lukijat ovat niistä pitäneet, missä ne ovat olleet ja minne ne ovat kenties matkalla seuraavaksi. Emme jätä kirjoja pölyttymään kirjahyllyihin, vaan pyrimme saamaan niille jatkuvasti uusia lukijoita.

30

    Design Rita
Design Rita valmistaa kierrätys- ja uusiokäyttömateriaaleista omaperäisiä koruja, pussukoita, kasseja sekä uniikkeja sisustustavaroita. Taiteilija Rita Rauteva-Tuomainen suunnittelee ja valmistaa kaikki tuotteet itse ja pyrkii mahdollisimman pieneen uuden materiaalin käyttöön. Yhteisenä tekijänä tuotannossa ovat innovatiivisuus ja leikkimieli.
Kevään herkkupaloina ovat elokuvafilmistä valmistetut kassit ja Salon Osuusmeijerin vanhoista maitopusseista valmistetut pussukat.

53

    Down to Size
Ny lähtee! Down to Size on rouhea yritys, jonka ultimaattinen tavoite on vähentää tekstiilijätteen määrää Suomessa ja tehdä se asenteella! Yritys valmistaa lumpputekstiileistä uusia tuotteita yhdistämällä perinteisen kangaspuilla kutomisen nykyaikaiseen ja katu-uskottavaan muotokieleen. Valikoimassa on mm. reppuja, kaikki tuotteet valmistetaan yrityksen työhuoneella Tampereella taidolla ja tunteella.

18

    Eilen design
Eilen Designissa vanhat verhot, pöytäliinat ja mummon pitsiliinat muuttuvat hetkessä tämän päivän designtuotteiksi.
Jokainen tuote on valmistettu SUOMESSA vanhalla Friitalan nahkatehtaalla käsityönä,yhden naisen yrityksessä lähes kokonaan kierrätysmateriaalista ja mielikuvitusta unohtamatta.
Tuloksena syntyy yksilöllinen ja iloinen käsityötuote, jolla on kokonainen tarina kerrottavanaan.

7

    Ekotavaratalo Ekotin Oy
Ekottimessa on ainutlaatuinen kokoelma ekologisesti ja eettisesti tuotettuja kodintarvikkeita, sisustustuotteita ja lahjatavaroita. Valikoimista löytyy mm. luomupuuvillaisia vuodevaatteita ja pyyhkeitä, astioita, ekoleluja, koruja ja herkkuja.

3

    Ekoyhtiö Huili
Ekoyhtiö Huili julkaisee Suomen ainoaa ekologista lifestyle-lehteä. Vuonna 2010 perustettu Huili ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Huilissa kirjoitetaan kuluttamisen ympäristövaikutuksista, ajankäytöstä, ruuasta, käsityöläisistä, fillareista ja lähimtkailusta.Lehteä julkaisee sen päätoimittajan Riikka Suomisen pyörittämä kustantamo.

29

    EloQ ja Re-Do
EloQ: Käsinpainetusta kierrätysdenimistä, nahasta ja retroista valmistettuja laukkuja ja kukkaroita. Re-Do: ideoi ja valmistaa vaatteita, asusteita, koruja ja sisustustuotteita. Kierrätettyä, kotimaisten käsityötuotteiden raaka-ainetta ovat mm. purku-vetoketjut ja vanhat miesten kauluspaidat. Jokainen Re-Do tuote on yksilö.

68

    Emmaus Helsinki ry
Olet osa solidaarisuuden ketjua ostaessasi kirpputorilta, lahjoittaessasi tavaraa tai toimiessasi vapaaehtoisena. Teemme yhdessä työtä oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

77

    Etuovilla ry ja Sirkku Salin
Etuovilla ry valmistaa mattoja ja muita tekstiilejä. Matot kudotaan käsin perinteiseen tapaan kierrätysmateriaaleista, eli käytetyistä, käsin leikatuista kankaista mm. vaatteista ja muista käytetyistä tekstiileistä.
Papier Ateljén käsityönä valmistettua uusiokartonkia, korttipohjia, kortteja ja pullopakkauksia.

5

    Fida lähetystori
Fida lähetystori on 29 myymälän voittoa tavoittelematon ketju, jossa myydään lahjoituksina saatuja vaatteita, astioita, huonekaluja ja kaikkea kodin irtainta. Alalla Fida on toiminut jo ansiokkaat 35 vuotta. Tuotoilla autetaan vuosittain noin 2 milj. lasta ja nuorta kehitysmaissa.
Kierrätystehtaalla myynnissä katumuotia, koruja, kenkiä sekä laukkuja.

69

    Funky Homo sapiens ja Roosa B
Funky Homo sapiens:
Erikoistunut hauskoihin ja värikkäisiin kierrätysmateriaaleista valmistettuihin koruihin ja pienasustesiin. Kaikki Funky Homo sapiensin tuotteet ovat 100% vegaanisia.
Roosa B:
Turvavyöstä valmistetut laukut ja kukkarot. Valittu Suomen Kädentaidot messujen 10. parhaan uutustuotteen joukkoon 2014.

19

    Garbagebag
Garbagebag -kierrätysmateriaaleista valmistetut kantovälineet puhelinlaukuista matkakasseihin- jo vuodesta 2005. Tilaustyönä myös 2-100 kpl sarjoja sopimuksen mukaan.

6

    Globe Hope Oy
Globe Hope on innovatiivinen suomalainen designyritys, joka valmistaa ekologisia designtuotteita kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista. Yksilöllisiä vaatteita, laukkuja ja asusteita tuottava yritys muokkaa edellisestä käyttötarkoituksestaan tarpeettomaksi jääneitä materiaaleja ja luo niistä uutta.

40

    HUONE ett RUM
HUONE ett RUM on pieni Kirkkonummen rautatieasemalla sijaitseva lifestylepuoti, joka keskittyy käsintehtyjen, ekologisten, lähituotettujen taidekäsityö-, taide-, sisustus- ja lahjatuotteiden ja korujen myyntiin. Arvostamme aitoja materiaaleja, uniikkeja tuotteita, kekseliäisyyttä ja kierrätystä.

O3

    Helmipöllö - Korupaja (Pro Kädentaitajat -alue)
Helmipöllön koruissa ja tauluissa elää oma outo maailmansa. Valikoimista löytyy makaaberit aivot, anatomiset sydämet ja linnunkallot mutta myös sadunomaiset kauriit ja sudenkorennot sekä vanhoista kelloista ja muista teollisista osista valmistetut steampunk korut. Hyödynnän teollisia kierrätysosia koruissani runsaasti ja niitä löytyy myös reliefitauluista, jotka syventävät korujen tarinaa. Jos tahdon jotain vähän erilaista, käy tutustumassa näiden statement korujen maailmaan.

56

    Herné
Herné valmistaa laukkuja ja muita ihania asusteita suosien herkullisia yksityiskohtia ja kierrätysnahkaa. Modisti Heli Väätäisen Herné-tuotteet syntyvät Helsingin Kalliossa. Valmistusprosessien läpinäkyvyys ja asusteiden materiaalilähtöinen suunnittelu takaavat mahdollisimman ekologisen vaihtoehdon persoonalliseen pukeutumiseen ja itsensä somistamiseen. Hernéiden nahka on tavallisimmin vanhoista nahkatakeista leikattua, osassa laukuista käytetään huonekaluteollisuuden ylijäämänahkaa. Nahka kulkeutuu tuotteisiin mitä erilaisimpia reittejä - usein moneen kertaan kierrätettynä. Turbaanit ja lakit syntyvät yleisimmin kangasteollisuuden ylijäämäpaloista. Hernélle on ensiarvoisen tärkeää tuotteiden niin luontoa kuin ihmistäkin kunnioittavat lähtökohdat, laadusta tinkimätön suunnittelu ja ennakkoluuloton yksityiskohtien yhdistely harmoniseksi kokonaisuudeksi. Anna Hernén täydentää garderoobisi!

63

    Hiekkakakku Tmi
Hilpeitä helyjä luonnollisista materiaaleista. Pullia, keksejä, täytekeksejä, kakkusia, tikkareita ym. korviin, kaulalle ja koristeiksi.
"Älä tule paha kakku -tule hyvä kakku!"

47

    Hieno Hilma / Verhoiluverstas viljanen
Hieno Hilman suurin osa tuotteista valmistetaan kierrätysmateriaalista kuten armeijahuovasta, raanuista, lasi- ja peltipurkkien kansista sekä kaikenlaisesta muusta ylijäämämateriaalista. Valikoimasta löytyy mm.
laukkuja, asusteita sekä kodintekstiilejä.Myös koruja ja magneetteja saatavana.

70

    HienoStella
HienoStella on helsinkiläisen pariskunnan pyörittämä pienyritys, joka valmistaa pyöräkorjaamoilta haetuista polkupyörän ketjuista ja muista fillarin osista kauniita ja persoonallisia uusiokoruja. Korumalliston nimi on KetjuReaktio.
Uusi 2015 lanseerattu värikylläinen kierrätyskorumallistomme nimeltä Canvas valmistetaan ateljeessamme toteuttamatta jääneistä maalauksista ja maalauskankaiden ylijäämäpaloista.

62

    HiiA & Heliko
HiiA valmistaa kierrätyskankaista ja -vaatteista ekologisia ja värikkäitä vaatteita, hattuja, laukkuja ja kasseja, lapsille ja aikuisille. Pääraaka-aineena farkut ja retrokankaat. Myös koruja valmistuu kierrätysmateriaaleista, kuten vetoketjuista, napeista ja muista pienistä tavaroista. Kaikki tuotteet ovat valmistettu käsityönä. Heliko: Heleganssi -tuotteet ovat tyylikkäitä, vanhoista farkuista uudelleen suunniteltuja vaatteita, joita on helppo pitää ja ne kestävät kulutusta.
Naisten farkkutakit, -mekot ja -tunikat ovat kaikkein suosituin tuoteryhmä. Laukut ja asusteet täydentävät upeaa asua ja tekevät kokonaisuudesta huolitellun ja tyylikkään.
Huomioin Heleganssi -takkien ja - mekkojen valmistuksessa suomalaisten naisten erityyppiset vartalot ja värimieltymykset. Mallit ovat ajattomia. Helposti yhdisteltäviä
muihin asuihin ja asusteisiin sekä kasvunvarat ovat vaatteen sisäpuolella!

43

    Himmee Oy
Himmee on Timo Niskasen vuonna 2014 perustama valaisintuotemerkki, joka tarjoaa korkealaatuista ja persoonallista muotoilua suoraan asiakkaalle ilman välikäsiä ja kompromisseja. Yritys ei kilpaile määrässä. Tärkeämpää on laatu ja yksilöllisyys. Himmee tarjoaa uutta ja tuoretta suomalaista muotoilua, jossa jokaisella tuotteella on paikkansa mallistossa ja oma tarinansa kerrottavanaan. Himmeen tuotteet on suunnitellut yrityksen omistaja muotoilija Timo Niskanen.

28

    Hius ja Kauneus Lähde
Esittelemme ekokampaajan palveluitamme liikkeessämme ja teemme paikalla hiuspohja analyysejä ja 10min. intialaisia päähierontoja ja käsihierontoja

46

    Huhtasrinteen Kotihunaja
Meillä on 160 mehiläispesää Askolan Juornaankylässä. Olemme aloittaneet mehiläisten hoidon v. 2009. Hunajan ja perinteisten mehiläistuotteiden lisäksi päätuotteemme ovat erilaiset makuhunajat. Emme käytä tuotteissamme lisäaineita, keinotekoisia makuaineita tai esansseja, vaan aitoja aineksia. Kaikki työvaiheet teemme itse.
Yrtit saamme Orimattilasta, marjat Keski-Suomesta, mausteiden osalta maantietellinen kirjo on tietysti laajempi.
Sekoitamme hunajaan raaka-aineita niin reilusti, että tuotteistamme saa helposti teejuomia, niitä voi käyttää ruuanlaitossa, jälkiruuissa ja leivonnassa. Valikoimissa on yrtti- ja marjahunajia, maustehunajia, glögitiivisteitä, karkkihunajia jne.

54

    INTOA design & Punainen Ruukku
INTOA design suunnittelee ja valmistaa käsityönä persoonallisia ja ekologisia asusteita ja kodin tekstiilejä kierrätysmateriaaleista.
Mallistoon kuuluu mm. farkkutossuja, -essuja ja -pussukoita sekä räsymatoista valmistettuja koreja, laukkuja ja koruja. Punainen Ruukku suunnittelee ja valmistaa sekä kotimaisesta punasavesta- että kivitavarasta ajattomia ja kestäviä keittiötuotteita.
Mallistossa on mm. lautasia, salaattikulhoja, espresso-, latte-, ja teekuppeja, teekannuja, mortteleita ja kynttilänjalkoja. Lasitteet ovat myrkyttömiä ja astiat kestävät mikron ja konepesun. Kaikki jätesavi kierrätetään vaivauskoneen kautta uudelleen käyttöön. Uutuustuotteissa on käytetty myös lasiartesaanilta saatua jätelasimurskaa.

37

    Inkuto organics
I manufacture and sell natural, organic skin and hair care products, eco shoulder bags, fabrics, and also provide traditional African Inkwa massage. I focus on sustainable products from organic sources, and on recycleable packaging.

23

    Johanna K. Design
Johanna K. Design valmistaa neuleita lapsille ja aikuisille villasta sekä luomupuuvillasta. Mallistoon kuuluvat myöskin hukkapaloista valmistetut pehmolelut sekä asusteet.

21

    KAS! DESIGN
KAS! DESIGN Käsineateljee Silkkisormet on erikoistunut käsineiden, muiden asusteiden sekä vaatteiden suunnitteluun ja valmistukseen. KAS! DESIGN tunnetaan alkuperäisistä suomalaisista sormettomista. Kierrätystehdas 2015 tapahtumassa KAS! DESIGN esittelee sormettomien lisäksi Onni On -malliston uutuuksia, ensimmäiset KAS! DESIGN -sisustustuotteet! Onni On -applikaatiomallistossa yhdistyvät rakkaus perinteisiin tekniikoihin sekä kierrätys. Kierrätystehtaalla on mukana myös ensimmäinen Death Stock -vaatemallisto eli varastoon jämähtäneet kankaat laitetaan liikkeelle! KAS! Designin toiminta perustuu muodon ja värin hallintaan, teknisesti ja esteettisesti kestäviin, omintakeisiin tuotteisiin sekä lämpimään palveluun. Materiaalit ovat mahdollisimman paljon luonnonkuituja: villaa, pellavaa ja puuvillaa.

67

    KASPERI laukut
Kasperi laukut ovat kotimaisesta kasvisparkitusta lehmän nahasta Suomessa käsin valmistettuja. Laukut ovat toiminnallisia, pitkäikäisiä ja tyylikkäitä. Suunnittelussa on otettu huomioon liikkuvan urbaanin ihmisen tarpeet. Hyvin hoidettuina laukut kestävät vuosikymmeniä, sukupolvelta toiselle.

32

    Kenkiks ja Anu'Sko
Kenkiks ja Suutaripalvelu Viimeisen Niitin tuotemerkkki Anu'Sko valmistavat pääosin kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista jalkineita ja asusteita Sastamalassa ja Paimiossa. Asiakkaiden tarpeiden mukaan myös korjaus- ja muokkauspalveluja sekä erilaista teatteri- ja elokuvarekvisiittaa. Kierrätystehtaalla mahdollisuus pienimuotoiseen tuunaukseen ja puunaukseen.

24

    Kierti
Kierti tarjoaa kestäviä, pestäviä ja hyvän näköisiä vaihtoehtoja kodinhoitoon. Bambuisia ja hamppuisia tiskirättejä ja siivousliinoja, ekopesuaineita ja tarvikkeita lastenhoitoon.

26

    Kimperi Oy
Kimperi pukee lapset kestäviin, iloisiin suomalaisiin vaatteisiin. Kimperi-brändi pitää sisällään kivijalkakaupan Jyväskylässä, verkkokauppa Kimperi Storen ja vaatetehdas Kimperi Factoryn. Kimperillä on myös parisenkymmentä jälleenmyyjää ympäri Suomen. Kimperin tekstiilit kestävät aikaa ja käyttöä – ja mikä tärkeintä elämää, iloa ja seikkailua. Ekologisuus on kestävyyden lisäksi tärkeä arvo. Kierrätys ja materiaalien uudelleenhyödyntäminen ovat toiminnassa arkipäivää ja tuotannossa suositaan suomalaisia materiaaleja. Kimperin vaatteet on valmistettu maaliskuusta 2013 lähtien omassa tehtaassa Suomessa.

12

    Kipriikka
Kipriikka valmistaa käsityönä kestävästi kehiteltyjä, käytännöllisiä ja oivaltavia säilyttimiä ja sisustustekstiilejä kierrätetyistä, ylijäämä- ja luomukankaista helpottamaan ja piristämään arkea.

22

    KongaRoo ja Risako
Väriä ja iloa elämään KongaRoon uniikeilla retrokankaisilla naisten ja lasten takeilla. Risako valmistaa iloisia ja värikkäitä kukkaroita ja laukkuja kierrätysmateriaaleista kunnioittaen hurmaavien materiaalien ominaisuuksia.

25

    Korupaja Helmi
Korupaja Helmi valmistaa vanhoista hopeisista hylätyista aterimista , koruista ja kivistä uusia tuotteita tämän päivän käyttöön. Yhdistämällä vanhat lusikanvarret ja yksinäisen kalvosinnapin syntyy hurmaava rannerengas. Vanhoista lusikoista tai haarukoista teemme sisustusesineitä arjen iloksi ; kynttilänjalkoja, koukkuja, ripustimia, kylttejä,tarjoiluvateja ym. Suurin osa tuotteista valmistetaan asiakkaiden omista rakkaista muistoesineistä perinnöksi eteenpäin.

61

    Korut 360º
Korut 360º on Kuopiolainen yhden hengen yritys. Valmistan koruja kierrätysmateriaaleista, kuten sähköjohdoista ja vanhoista tekstiileistä. Korvakorujen koukut aina hopeaa.
"Minulle värien, materiaalien ja eri tekniikoiden käyttö on haaste ja innoittava leikki. Kuinka löytää vastaantuleville materiaaleille tekniikka, jota voi soveltaa valmistaakseen alkuperäisestä käyttötarkoituksesta kaukana oleva tuote, ja näin jatkaa sen elinkaarta."

10

    Lalupate Oy
Lalupate on toiminut 21 vuotta ja kaikki toiminta ja tuotteemme ovat kautta aikojen olleet ekologisista luonnonmateriaaleista käsintehtyjä tuotteita.

11

    Lasistudio Jan Torstensson Oy
Olemme kierrätyslasin käyttöön erikoistunut lasinpuhaltamo. Päämateriaaliamme ovat käytetyt pullot, joista muotoilemme persoonallisia käyttö- ja koriste-esineitä lasinpuhallusmenetelmin. Emme sulata pulloa massaksi, vaan ainoastaan kuumennamme sen lämpötilaan, jossa sitä voidaan muotoilla. Näin säästämme raaka-aineen lisäksi huomattavan määrän energiaa. Valmistamme kaikki tuotteemme alusta loppuun käsityönä omissa tuotantotiloissamme Kiikoisissa.

31

    Lifestylekauppa Fox&Rabbit
Fox&Rabbit -lifestylekauppa myy eettisesti valmistettua, vastuullisesti tuotettua suomalaista muotoilua aina koruista, muodista ja pesuaineista sisustustekstiileihin ja kaikkeen ihanaan.
Kaupalla on edustettuna harkittu 40 eri suomalaisen suunnittelijan kaunis tuotevalikoima.

74

    LumiWAU Oy
Värikästä, iloista, laadukasta ja ekologista. Sitä on LumiWAU.
Tuotteissamme käytetään mahdollisimman paljon kierrätettyjä ja ekologisia materiaaleja. Kaikki tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan yrityksen pääkonttorilla Vantaalla. Valikoimaamme kuuluu katumuotia, neuleita, asusteita, koruja, yksisarvisia, timantteja, dioja ja kaikkea muuta upeaa. Uskalla olla keskivertoa enemmän. Kierrätä vanhat farkkusi meille Kierrätystehtaalla ja saat 5 euroa alennusta ostoksistasi. Lisätietoja verkkosivuillamme.

81

    Luomuosuuskunta Oma maa
Kaupunkilainen, haluatko syödä lähiluomua? Otamme nyt lähiluomuruokaa kasvattavaan osuuskuntaamme lisää jäseniä. Ruoka tuotetaan Tuusulassa Lassilan tilalla. Ruokajäsenten ei tarvitse tehdä muuta kuin hakea satokassi kerran viikossa osuuskunnan jäsentilasta Kalliosta, tai suoraan tilalta Tuusulasta.

20

    MAKEEdesign
MAKEEdesignin uusiotuotteet valmistetaan laadukkaana käsityönä muun muassa kierrätysnahasta ja käärepapereista. Valikoimasta löytyy tuotteita kaikille perheenjäsenille - myös koira- ja kissakavereille.

38

    MUKA VA
MUKA VA on Emilia Kiialaisen ja Anna Mattelmäen vaatemerkki. Koko tuotantoprosessi tehdään lankojen jälkeen Suomessa. Laadukas ja toimiva vaate on tärkeä osa ekologista vaatesuunnittelua. MUKA VAn tunnistaa neulosten ja kankaiden kuoseista sekä kiinnostavista leikkauksista.

O8

    Maarit Kontiainen Art (Pro Kädentaitajat -alue)
"Eläimet ja luonto ovat minulle rakkaat".
Taidegrafiikkaa, printit, kortit ja magneetit.

35

    Maheka Design
Maheka Design valmistaa koruja ja piensisustustuotteita (rasioita, kelloja, varjostimia), joihin on käytetty ullakoiden aarteita eli aitoja vanhoja vintagetapetteja 1950–1970-luvuilta.

65

    Marjo Viitanen ja AINO VAN
Marjo Viitanen Ky on metsän keskellä, eteläisessä Suomessa sijaitseva pikkupaja, jossa valmistuvat käsin sidotut kirjat ja muut arjen ilahduttajat
1500-luvulta peräisin olevalla tekniikalla käsin sidotut muistikirjat ovat näppärän kokoisia, yksilöllisiä ja käytössä erinomaisen kestäviä.
Kirjojen kansissa vanhat kirjat ja käytöstä poistetut nahkatakit ovat saaneet uuden elämän, myös kirjojen sivut ovat "toisella kierroksella" eli uusiopaperia.
AINO VAN: Artesaani Katri van der Ende kutoo mattoja ja ompelee tilkkutyynyjä ja -peittoja vanhoista kankaista värjäten ja kirjoen niitä lisäksi nimellä AINO VAN.

75

    Moumou DESIGN
moumou DESIGN valmistaa tuotteita mm. kierrätys-/ylijäämänahasta. Mallistoon kuuluu erikokoisia pussukoita minikukkaroista olkalaukkuihin, käsinsidottuja nahkakantisia muistikirjoja, sekä koruja, joissa käytetty nahkaa ja hopeaa. Mallisto on saanut inspiraationsa pohjoisen luonnosta sekä perinteistä. Osassa tuotteista on somisteena perinteisin tekniikoin kudottua lautanauhaa.

48

    Mummon Wintti Oy
Mummon Wintti Oy valmistaa MuWi-tuotemerkillä kierrätetyistä, pääsosin kotimaisista retrokankaista asusteita ja kodintuotteita. Kaikki tuotteet valmistetaan käsin Helsingissä, omassa ompelimossamme.

39

    Myssyfarmi
Myssyfarmin tuotteet ovat myssymummojen Pöytyällä käsin neulomia krakoja, kaulureita, kaulaliinoja ja myssyjä. Tuotteiden muoto ja niiden värimaailma ovat huolella suunniteltuja, ja ne saavat käyttäjänsä loistamaan. Materiaalina käytämme 100% suomenlampaan luomuvillaa, joka on pesty käsin ja kehrätty Pirtin Kehräämöllä. Villassa on sen luontainen rasva eli lanoliini tallella. Villan alkuperä on täysin jäljitettävissä, sillä se tulee omilta sekä www.rintalantila.fi lampailta täältä Pöytyältä. Lisäksi myymme erittäin korkealaatuista kylmäpuristettua luomurypsiöljyä, Hulda-hernettä sekä hernerouhetta, joka on kehittämämme soijarouheen kotimainen vastine. Raaka-aineet tulevat tietysti omalta pelloltamme ja tuotteet valmistetaan ja pakataan myssyfarmin omissa elintarviketiloissa. Tuotteiden pakkauksiin on panostettu ja ne ovat design-henkisiä. Esim. Kaapelin joulussa ne otettiin ilolla vastaan.

27

    NS-uus
NS-uus suunnittelee ja valmistaa laukkuja, kasseja, pussukoita ja sisustustekstiilejä kierrätysmateriaalista. Laadukkaista materiaaleista tehdään käsityönä käytännöllisiä tuotteita kaunista ulkonäköä unohtamatta. ~ Kaunista ja käytännöllistä kierrättäen ~

60

    Niinuska / Osuuskunta PPT
Kuopiolaisen Niinuskan pienessä yhden naisen ompelimossa syntyy värikkäitä ja iloisia käyttötuotteita lapsille ja aikuisille. Materiaalit hankitaan kirpputoreilta ja kierrätyspisteistä. Kaikilla syntyvillä tuotteilla on siis aina entinen elämä, jonka voi tarkistaa tuotelapusta. Tuotteisto on suunniteltu niin, että kaikki materiaalit pystytään käyttämään viimeistä tilkkua myöten.

72

    Nukkeset&Rusakko
Nukenvaatteet valmistettu leikkuujätteestä jo vuodesta 1987. Tekstiilijäte inspiroi uusiin tuotteisiin. Viimeisin tuote 40 cm hiiri on tehty villakalsareista. Pikkuhiiri on osittain kierrätysmateriaaleista. Kierrätysnuket on pesty ja puettu uusiin vaatteisiin.

49

    Nurmi
Nurmi on läpinäkyvä vaateyritys. Nurmi luo vaatteita ja asusteita, joissa selkeälinjainen ja ajaton design kulkee käsi kädessä vastuullisen tuotannon kanssa. Kaikki malliston tuotteet ovat ekologisia ja eettisiä koko elinkaaren osalta ja niiden tuotantoprosessi on läpinäkyvä.

57

    Omstart
Omstart jakaa vanhoille tavaroille uudet roolit. Vanhat lusikat, kuusenkynttilät, sähköjohdot ja pullonkorkit muuntautuvat kauniiksi ja iloisiksi koruiksi, joissa ajan patina ei ole vika vaan ominaisuus.

O9

    Pienet Sydämet (Pro Kädentaitajat -alue)
Pienet Sydämet on pieni yhden naisen yritys, joka valmistaa piensisustus- ja lahjatavaraa käsityönä suurella sydämellä. Koko ajan enenevässä määrin materiaaleina käytetään kierrätysmateriaaleja (kierrätystehdas-tapahtumassa vain kierrätystuotteita). Pienet Sydämet järjestää myös metallilankakursseja.

76

    Piret Kändler ja Mönna Ö
Mönna Ö:
Kierrätysmateriaaleista, kuten karkkipapereista, pullonkorkeista, postimerkeistä, värjätyistä papereista ja kankaista valmistetut korut, rasiat, kirjat ja pussukat Piret Kändler:
Posliinituotteet; kulhot, kupit, teekannut, second hand -astiat koristeltu omilla siirtokuvilla sekä omia posliinituotteita

59

    Pisama Design
Pisama Design suunnittelee ja valmistaa näyttävää arkidesignia. Kotimaiset tuotteet yhdistävät graafisen suunnittelun perinteisiin käsityömenetelmiin. Modernien Pisama -tuotteiden pääosassa ovat yksilölliset kuosit ja käytännöllinen muotoilu. Mallistoon kuuluu ihastuttavia sisustustuotteita, monikäyttöisiä piensäilytysratkaisuja ja asusteita, joista suurin osa on valmistettu kotimaisen tekstiiliteollisuuden ylijäämämateriaalista.

O5

    Plyymi-enkeli (Pro Kädentaitajat -alue)
Plyymi-enkelin luova hulluus toteuttaa jos jonkinlaisia ideoita ja materiaali on se joka inspiroi. Kierrätysmateriaaleista työstäminen on lähinnä sydäntäni. Tuloksena syntyy mm. koruja, kukkaroita ja laukkuja. Lähtökohtina ovat olleet korkit, napit, vyösoljet, verhonauhat, kravatit ja vetoketjut. Nämä kohdalleni osuneet tehtaan ylijäämävetoketjut ovat inspiroineet uusiin tuotteisiin kuten rannekkeet, pussukat ja laukut, jotka ovat yhdestä tai useammasta vetskarista rakennettuja. Olen yhden naisen yritys ja tuotteeni syntyvät kotona tuunauspajassani tilauksesta tai muusta innovaatiosta.

44

    Punainen Norsu
Punaisen Norsun malliston vaatteet on valmistettu kierrätysmateriaalista, sekä uusista ekologisista materiaaleista. Vaatteet on suunniteltu mahdollisimman pitkäikäisiksi, sekä arjessa toimiviksi unohtamatta kaunista ulkonäköä.

O6

    Pupuna (Pro Kädentaitajat -alue)
Kotimaisia käsitöitä kierrätysmateriaaleista lapsille ja lapsenmielisille.

4

    Pure Waste Textiles & Costo
Pure Waste Textiles
Pure Waste makes ecologically sustainable and premium quality 100% recycled fibers, yarns, fabrics and ready made garments. Costo
Costo accessories combine three aspects: quality, ecology and style, which tangle into the unique philosophy of sustainable design.

1

    Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus
Kierrätyskeskuksen osastolla vastustamattomia löytöjä! Näprän kädentaitomateriaaleista löytyy kierrätettyjä nappeja, puuhelmiä, kangastilkkuja, nauhoja ja sekalaisia pikkutavaroita. Nämä on pakko nähdä! Kierrätyskeskuksen Uniikkien uusiotuotteiden mallisto Plan B tuotteet on valmistettu kiertoon tulleista materiaaleista. Valikoimissa vaatteita aikuisille ja lapsille sekä sisustustuotteita ja huonekaluja. Kierrätyskeskuksen kaupoista tarjolla on asusteita, sisustustuotteita ja kirjoja.

O4

    Rautalanka Arja (Pro Kädentaitajat -alue)
Kierrätysmateriaaleista on muotoutunut uniikkeja sisustus-, käyttö- ja koriste-esineitä vuodesta 1995. Erilaisista johdoista purettu metallilanka, piikkilanka, mummon pitsiliinat ja -astiat sekä CD-levyt ovat saaneet uuden elämän yksilöllisiin koteihin, lahjaksi tai itseä ilahduttamaan.

73

    Reisu
Reisu suunnittelee ja valmistaa koruja ja asusteita uudelleen käytetyistä materiaaleista. Reisun tuotteisiin kuuluvat niin yksinkertaisen modernit korut kuin iloisen värikkäät asusteet. Tuotteissa panostetaan yksilöllisyyteen, tyyliin ja laatuun.
Erityisen suosittuja ovat Reisun graafiset uusiopitsistä valmistetut pitsikorvakorut ja erikokoiset uudelleenkäytetystä kankaasta valmistetut nipsukukkarot.

2

    Remake
Remake EkoDesign on Hakaniemessä sijaitseva eko-ompelimo, kierrätysmuotimyymälä ja työhuonekollektiivi. Olemme erikoistuneet korjaamaan vaatteita ja uudelleentuottamaan vanhoista tekstiileistä uusia mittatilausluomuksia. Käsittelemme vain kierrätysmateriaaleja. Talossa on viisi suunnittelijaa, joilta voi tehdä erikoistilauksia.

66

    Rento Design Oy
Rento Design valmistaa itse Read it' 'n' wear it - tuotteita, jotka valmistetaan kierrätetyistä lehdistä, nuoteista ja esimerkiksi sarjakuvista. Valmistamme myös ylijäämäkeittiökaapinovista sekä muusta kierrätysmateriaalista tehtyjä huonekaluja ja sisustusesineitä sekä tuunaamme esimerkiksi tuoleja myyntiin. Valikoimiimme kuuluvat myös kierrätysmateriaaleista tehdyt matot sekä uusiokäytössä olevat tai kierrätysmateriaaleista tehdyt muut huonekalut.

17

    RokRokInc.& Korulinna
RokRokInc. taikoo kirpparilöydöistä yllättäviä koruja niin leikkisään, moderniin kuin rokkaavaankin makuun. Jo kertaalleen tarkoituksessaan palvelleet tavarat löytävät RokRokIncin kautta toisen elämän ja tuovat uuteen kotiinsa muistoja menneestä. Korulinna on helsinkiläinen yhden naisen yritys, joka valmistaa käsityönä erilaisia koruja. Korulinnan tuotteet yhdistelevät uutta ja vanhaa yllätyksellisissä kierrätyskoruissa. Myynnissä muun muassa vanhoista napeista, lampuista ja kellonosista tehtyjä korvakoruja, vanhoista muttereista valmistettuja kaulakoruja ja muuta hauskaa!

58

    Salmiak Studio & Susanna Nurminen Design
Salmiak Studio:
Salmiak Studio on Tampereelta ponnistava laukku- ja asustemerkki. Salmiak-laukku voi olla valmistettu vaikka vintage-nahkatakista, kenkätehtaan ylijäämänahasta tai vanhasta seinätekstiilistä. Kaikki tuotteet valmistuvat käsityönä omalla studiolla Pyynikin vanhalla trikootehtaalla. Susanna Nurminen Design:
Vintagen hurmaa ja glamouria hopea-ja alpakkalusikoista valmistetuissa koruissa. Myös miehekkäämpää linjaa teräksestä ja nahasta.

71

    Saviklaneetti
Saviklaneetti Oy valmistaa murskaamoon menevistä lasipulloista juustotarjottimia ja kelloja ja olutpulloista löylymittareita. Ja kierrätyssavesta valmistetaan ekotuikkuja. Saviklaneetti on myös maahantuonut pienen erän käytetyista purjeista valmistettuja kasseja, pusseja ja tyynyjä yms.

55

    SeriMeri
Valmistamme omista kuvioista käsinpainamistamme kankaista erilaisia säilytyspusseja, käsilaukkuja, tiskirättejä. Materiaaleina ovat luonnonmateriaalit ja myrkyttömät painovärit jotka ovat biohajoavia. Käytämme kankaissa teollisuuden sekä kierrätyskangasta, että uutta materiaalia. Yleensä uusi materiaali on pakanpäitä, joista ei teollisuus enää materiaalin vähäisyyden vuoksi käytä. Käsilaukuissamme on käytetty myös kirppikseltä löydettyjä koruja sekä vanhojen farkkujen ja vastaavien puntteja. Tuotteissamme on myös materiaalia sisäisestä kierrätyksestä, pyrimme hyödyntämään tuotteita tehdessä syntyneet tilkut esimerkiksi laukuissamme.

34

    Studio Halonen Oy
palapala designkorumallisto | Studio Halonen -tuotevalikoiman UUTUUS! Muotoilija Annamaija Halonen on laajentanut yrityksensä tuotevalikoimaa upeilla, kierrätysmateriaalista valmistetuilla palapala -koruilla. Käsintehdyt palapala -korut valmistetaan selluloosa-asetaatista, “luonnon muovista”, joka on lapinlahtelaisen silmälasikehysvalmistajan hukka- ja ylijäämämateriaalia. Ainutlaatuisen materiaalin koostumuksesta noin 80 % on kasvikunnasta peräisin olevaa selluloosaa. Selluloosa-asetaatti on ekologista, allergisoimatonta ja käytössä pikäikäistä. palapala -designkorumallisto koostuu riipuksista, ranne- ja korvakoruista. Käytännöllisiä arkikoruja ovat ihastuttavat avain/kulkukorttikaulanauhat.

8 - 9

    Suomen Ekoyrittäjät ry
Suomen Ekoyrittäjät ry:n tarkoituksena on edistää ympäristövastuullista pientä ja keskisuurta yritystoimintaa. Yhdistyksen jäsenet ovat sitoutuneet toiminnassaan noudattamaan vastuullisen yritystoiminnan eko-eettisiä periaatteita.

14

    TAUKO
TAUKO is an ethical fashion label by Helsinki based designers Mila Moisio and Kaisa Rissanen. All our clothes are made from recycled bed linen and tablecloths respecting environment and craftwork. Made with love, wear with joy!

13

    THINK TODAY
THINK TODAY Ekodesigntuotteet rakennusalan ylijäämämateriaalista mm. laminaatista, laatasta, messumatosta, muovimatosta jne.

O10

    TaikaHali & Royal B*tchcraft shop(Pro Kädentaitajat -alue)
TaikaHali myy ihanan veikeän suloisia Mauri Mäyris ja Kissa Kippurahäntä tuotteita. Royal B*tchcraft Shop:
Tämä on neulottujen nappien ja supermagneettien koti.

36

    Tanyasum
Tanyasum suunnittelee ja valmistuttaa luomupuuvillaisia kankaita ja aikuisten ja lasten vaatteita. Kankaat valmistetaan Euroopassa ja vaatteiden ompelu on Tallinnassa. Vaatteissa pyritään monipuoliseen käyttöön ja tuotteen pitkäikäisyyteen. Lisäksi valikoimissa on mm., koruja, joissa käytetään osin kierrätysmateriaaleja, kierrätyskankaisia ja kestäviä keppihevosia sun muuta.

O2

    Thuja Design (Pro Kädentaitajat -alue)
Tökinavaajista virkatut kukkarot,laukut ja asusteet. Hopealusikoista tehdyt korut.

15

    Tmi Karikka ja Koru & Ihana-lehti / Inspia Oy
Karikka ja Koru tarjoaa kierrätysmateriaaleista valmistettuja yksilöllisiä koruja (myös miehille). Vetoketjut, vinyylilevyt, kellokoneistot ovat saaneet uuden merkityksen. Jopa pyörän sisäkumit, näppikset ja limpsapullotkin löoytävät uuden taiteellisen tarkoituksen. Vaatemallistossamme on solmioleninkejä ja muita yksilöllisiä asusteita. Laukkuja valmistamme mm turvavöista. Tuohi on ”uusi” materiaalimme. Tule katsomaan tämän ihmeellisen luonnontuotteen mahdollisuuksia. ***
Ihana-lehti / Inspia Oy:
Kotimainen Ihana askartelu- ja kädentaitolehti

16

    Tuuni & Loru
Tuuni & Loru ekodesign -mallisto sisältää vaatteita ja asusteita äidille ja tyttärelle.

42

    Uploud Audio Oy
Yritys suunnittelee ja valmistaa Helsingin Punavuoressa aikaa ja kulutusta kestäviä hifikaiuttimia pariskunnille. Uploud Audiot pukeutuvat kierrätyspolyesteristä valmistettuun Speakerweariin. Uploud Audio UA1 on markkinoiden monipuolisin kaiutin. Sen voi ripustaa seinälle yhdellä ruuvilla neljään asentoon tai laittaa hyllyn päälle. Speakerwearin avulla kaiutin sopii joka tilaan.
Kaiuttimilla on viiden vuoden takuu.

51

    Vanja Sea ja Muru
Muru ja Vanja Sea ovat laadukkaita, kotimaisia lastenvaatemerkkejä, joiden koko tuotantoketju kankaiden ja neulosten valmistuksesta ompeluun ja viimeistykseen on tuotettu eettisesti ja ekologisesti Suomessa. Materiaaleina on käytetty GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa ja luomumerinovillaa sekä muita ekologisia materiaaleja kuten poisto- ja kierrätystekstiilejä. Mallistoista löytyy myös samoin periaattein tuotettuja kankaita, pientuotteita, paperitavaraa, asusteita, neuleita sekä aikuisten vaatteita.

64

    Vantaan kaupunki / Käenkukka
Käenkukka on Vantaan kaupungin vammaispalvelujen käsityöverstas ja putiikki. Valmistamme ja myymme käsityötuotteita, joissa tekijöidensä tarinat ovat esillä. Materiaalit, joista tuotteet valmistetaan, ovat pääosin vanhoista varastoista, lahjoituksista ja muista kierrätysmateriaaleista. Tuotteet ovat itse suunniteltuja ja toteutettuja. Näin valmistuu yksilöllinen tuote, jolla on oma tarinansa. Nyt haluamme olla tasavertaisesti mukana muiden taitajien parissa ja nostaa vammaisten työn arvoa ja taitavaa osaamista.

80

    Vehkomäki Paula
LOPPUELÄMÄNI LOPPUUNMYYNTI
Myyn talonpoikaista irtainta, maitohinkistä heinäseipääseen.
Kiulujen pohjia, saavien puuosia,vanhaa leveää lautaa ym.

79

    VintagEija`s
Aitoja, yksilöllisiä vintagevaatteita ja asusteita 1930-1970-luvuilta. Laadukkaita oman ompelimon 100% Suomessa valmistettuja vintagetyylisiä uustuotantovaatteita, osittain tai kokonaan kierrätysmateriaaleista valmistettuna.
** Lisätietoja näytteilleasettajahausta ja tapahtumasta saat sähköpostitse tuotanto(ät)kierratystehdas.fi.