Perustiedot yhdistyksestä
Yhdistyksen virallinen nimi: Kierrätystehdas ry
Kotipaikka: Helsinki
Y-tunnus:  2367806-8
Osoite: Kaasutehtaankatu 1 / 6, 00540 Helsinki

Yhdistyksen toiminnan tarkoitus
Kierrätystehdas ry:n tarkoituksena on tuottaa kierrätykseen, ekologisuuteen, eettisyyteen ja kestävään kehitykseen liittyviä tapahtumia, tilaisuuksia ja kehityshankkeita sekä jakaa informaatiota näistä teemoista. Yhdistyksen näkyvintä toimintaa on Helsingin Kaapelitehtaalla järjestetyt vuotuiset Kierrätystehdas – ja Kaapelin joulu -tapahtumat

Lisäksi yhdistys järjestää myös Kaapelin kirppis-tapahtumaa yhteistyössä Kattilahallin kirppiksen kanssa.

Historia
Kierrätystehdas ry on perustettu 25.10.2010 jatkamaan Kaapelitehtaalla järjestettävän Kierrätystehdas-tapahtuman tuotantoa, lisäämään alan tunnettuutta ja edistämään toimijoiden yhteistyötä ja verkostoitumista.

Kierrätystehdas-tapahtuman järjestämisestä aikaisemmin vastannut Kaapelitehtaan ja Suvilahden kulttuurikeskuksia hallinnoiva Kiinteistö Oy Kaapelitalo päätti keväällä 2009, ettei tapahtuman tuottaminen ole sen prioriteetti, mutta että onnistuneelle, yhteiskunnallisesti ajankohtaiselle ja yleisön hyvin löytämälle tapahtumalle tulee turvata jatkuvuus. Erilaisten etsintöjen ja neuvotteluiden jälkeen jatkuvuus löydettiin Kierrätystehdas ry:n syntymisen kautta.

Yhteystiedot:
Lauri Helle (Toiminnanjohtaja/Hallituksen PJ)
lauri.helle(ÄT)kierratystehdas.fi
+358 50 309 6527

Kierrätystehdas ry:n hallitus

Lauri Helle (PJ)
Linnea Kejonen (VPJ)
Pia Irene Ranna
Mirjami Malleus Lemettinen
Henni Ahvenlampi
Marja Istala-Kumpunen
Janne Mattila

Hallituksen varajäsenet:
Aija Rouhiainen
Outi Pyy